Aarhus – Et legeparadis for børn i alle aldre

Aarhus er langt fra kun en by for studerende. Smilets by rummer også et hav af aktiviteter for børn og legeglade voksne i alle aldre. Afhængig af årstiden findes der både indendørs og udendørs aktiviteter fordelt bredt i hele Aarhus. Du behøver ikke spekulere i kroner og ører, for mange aktiviteter kan prøves ganske gratis.

Slip legebarnet løs på Dokk1

Aarhus har en masse fede steder, som er værd at besøge med børn. I kan for eksempel tage et smut på Dokk1, som er kulturhus, hovedbibliotek, stadsarkiv og borgerservice under et og samme tag. På Dokk1 kan børnene få brændt energi af både indendørs og udendørs.

Udenfor er en stor legeplads inspireret af vilde dyr, imens der indenfor er tumlerum og legesteder, hvor børn kan udforske, lege, læse, være kreative og lære på en og samme tid.

Personligt synes jeg, at en stor fordel ved Dokk1 er, at den er inddelt i mange forskellige børnevenlige områder, så der både er plads til de energiske børn og de mere rolige børn, samt børn i alle aldre fra 0-12 år. Samtidig er der bare et væld af aktivitetsmuligheder, så der er noget at lave for både dit store barn på seks år og den lille på to år, og I kan sagtens komme igen masser af gange.

Se evt. hele vores guide om Dokk1 og få alle mulighederne med.

Find din indre vandhund frem

Er du og dine børn vilde med vand? Uanset om du er til hav- eller klorvand, så er der masser af vandplaskende muligheder i Aarhus. Aarhus by rummer hele fire svømmehaller, som alle byder på et væld af aktiviteter for vandhunde i alle aldre. I Aarhus centrum ligger Badeanstalten Spanien og Aarhus Svømmestadion, mens Lyseng Svømmebad er beliggende i Højbjerg og Gellerupbadet i Brabrand.

Til de helt små babyer tilbyder de fleste svømmehaller babysvømning, hvor I bliver taget i hånden af dygtige undervisere og arbejder med motorik og bevægelse. For de lidt større børn i alderen 1-5 år, kan man blandt andet tage til Plask og Leg eller Pool Party, hvor børnene kan give den gas i vandet under kyndig overvågning af uddannede livreddere. Udvalgte svømmehaller tilbyder også at holde børnefødselsdag. Det vil være helt oplagt, hvis I bor i en lille lejlighed eller bare har et barn, der elsker vandet.

Er I mere til havvand og sand under tæerne kan jeg stærkt anbefale jer, at tage et smut ud på Den Permanente, som er helt nyrenoveret ved Riis Skov. Herudover kan Bellevue Strand og Moesgaard Strand også anbefales. Alle strande er yderst børnevenlige med gode faciliteter, og med mulighed for at nyde en lækker is i solen.

Få frisk luft og en masse nye oplevelser

Er dine børn fulde af energi, der bare trænger til at blive brændt af i naturen, så kan I blandt andet tage et smut forbi Botanisk Have. Der er store grønne arealer, hvor børnene kan boltre sig og en nyåbnet legeplads for barnlige sjæle. Den 3.000 kvadratmeter store legeplads rummer udover klatrestativer, rutsjebaner og gynger også en tovbane, som jeg kan afsløre, giver et kæmpe sus i maven – Også hos voksne.

Nu hvor I er i området, kan I også tage et smut forbi Væksthusene, hvor der er gratis entre. Her kan I komme helt tæt på naturen og opleve mange forskellige klimazoner og planter. Dagen kan sluttes af med en lækker kop varm kakao og lidt sødt til ganen i Den Gamle By. Her kan I nemlig tage på en sjov og spændende tidsrejse tilbage til dengang, oldemor var barn.

I kan også pakke picnickurven og tage en tur i Marselisborg Dyrehave, hvor I frit kan gå blandt havens dyr. Har I mod på det, kan I tage æbler og gulerødder med og prøve at håndfodre et lille dådyr.

Få brændt energi af indendøre på en regnfuld dag

I DGI Huset i Aarhus Centrum kan hele familien være aktive, når vejret ikke tillader udendørs aktiviteter. I de mange haller er der rig mulighed for at være aktiv både i hverdage, weekender og i ferier. Det er et velbesøgt sted for børn og voksne, der både kan lide at være aktive og have det sjovt samtidig.

Jeg kan blandt andet anbefale ‘Sjov Søndag’, hvor der er masser af fri leg i de mange haller. Man kan prøve klatrevæggen, øve spring i springsalen eller hoppe løs på hoppepuderne. Der er naturligvis også et væld af boldspilsaktiviteter såsom badminton, fodbold og basket. Så du kan med stor sandsynlighed finde noget, der falder i din og dine børns smag.

DGI Huset er ikke velegnet til de helt små børn under 3 år. Men er du forælder til større børn, der er sprængfyldte med energi, er DGI Huset uden tøven et besøg værd.

Tilbud i Aarhus

Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus
studierabat-billede

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.