OBS: Northside 2020 er aflyst pga. Covid-19

Vennerne har allerede for længst booket deres billetter til Northside Festival i Aarhus. Du er stadigvæk lidt i tvivl. Egentlig drømmer du lidt mere om at sippe cocktails under en skyfri himmel i troperne, men du vil heller ikke gå glip af kvalitetstid med dine allerbedste venner og veninder. Musik, håndbajere og ristede pølser eller charterferie med en god bog ved poolen? Vi giver dig 10 grunde til at du skal tage på Northside Festival!

Det der startede som en mindre musikfestival med lokale kunstnere er gået hen og blevet et mekka for internationale kunstnere og alt godt fra musikkens verden. Siden sommeren 2010 har festivalgæster landet over valfartet til Aarhus en uge i juni måned for at besøge den populære musikfestival Northside. Dengang det hele startede, var der kun knap 5.000 gæster. Sidste sommer kunne Northside Festival dog byde velkommen til hele 35.000 musik-glade gæster, der headbangede til blandt andet Bikstok, Bon Iver, L.O.C, The Minds of 99, Phlake, Suspekt og andre store internationale navne. Festivalen, som i øvrigt har fokus på bæredygtighed, er i rivende udvikling.

Er du stadigvæk ikke helt overbevist? Så kommer her 10 grunde til at du skal tage på Northside Festival i Aarhus:

Du behøver ikke at rydde kalenderen
Det generelt sværeste ved at planlægge sommeren med ferier, festivaler, besøg fra de gamle og så videre, er at finde tid. Northside Festival i Aarhus varer til forskel fra mange andre festivaler kun tre hele dage og løber som oftest henover en lørdag. Det er derfor ikke mange dage, du skal rydde i din kalender for at finde tid.

Du kan bruge dyrebar tid sammen med dine venner
Selvom en solo-rejse til en interessant storby eller en charterrejse med kæresten lyder utrolig fristende, skal du huske på at det er nu du er ung og nu, du skal bruge masser af tid med dine venner. På en plæne, foran en musikscene med din favorit kunstner, med en øl i hånden. På Northside Festival i Aarhus kan og dine venner nyde hinandens selskab i sommerlige omgivelser med musik, liv og masser af god mad. Det vil helt sikkert blive en oplevelse I sent vil glemme.

Du får lov til at klæde dig som du vil
Noget af det fedeste ved festivaler er, at de er så mangfoldige. På Northside Festival i Aarhus er der plads til alle. Hipsteren, med den lasede skovmandsternede skjorte. Hippien i den trævlede nederdel. Bloggeren med Birkenstock og bæltetasken hængende på tværs af maven. Og dig! Helt som du har lyst til at komme. Hop i de skriggule gummirøjser eller i kjolen, du aldrig rigtig har kunne finde en anledning til og indtage festivalpladsen!

Du kan spise dig mæt med god samvittighed
På Northside Festival er alt mad 100% økologisk. Stort set alle drikkevarer – det vil sige også vin og champagne – er også økologisk. Du kan altså ikke alene spise dig mæt i syndige retter som alle elsker: flæskestegssandwich, fish & chips og ristede hotdogs. Du kan gøre det med god samvittighed. Og så er det jo “kun” tre dage. Du behøver derfor ikke tre ugers detox, når du er tilbage på kontorstolen.

Du kan opdage nogle nye kunstnere
At tage på festival handler ikke kun om, at høre al den musik, man allerede kender i forvejen. Det handler om hyggen og stemningen – og om at besøge scener, hvor anderledes og lokale kunstnere får lov at give den gas. Mange mennesker får øje på en ny favoritkunstner, når de går på festival. På Northside i Aarhus kan du opleve kunstnere i alle afskygninger, unge som gamle, debutanter som verdensberømte. Musikprogrammet er mere alsidigt end nogensinde før, et bevidst valg fra holdet fra Northside Festival. De har byttet mange af de helt store kunstnere ud med en perlerække af mindre kunstnere fra alle musikgenrer og verdensdele.

Festivalen fokuserer på bæredygtighed
Det er ikke kun på madscenen, at Northside Festival i Aarhus fokuserer på bæredygtighed. Faktisk er bæredygtighed én af festivalens grundværdier og det kommer til udtryk i alt fra energiforbrug og affaldssortering til måden maden serveres på. Skal du på festival, kan du lige så godt vælge en festival, der tænker grønt i alle sine koncepter og det må man i høj grad sige, at Northside i Aarhus gør.

Du kan møde nye mennesker
Kan du huske hvor du mødte din bedste veninde? Måske var det i børnehaven. Måske var det på en festival, hvor I faldt i snak i køen til toiletterne. Northside Festival i Aarhus byder omkring 30-40.000 gæster velkommen hvert år. Det er rigtig mange bedste venner og veninder. Udnyt muligheden for at mingle og møde nye mennesker, I har jo allerede det til fælles, at I er på Northside Festival.

Du behøver ikke at slæbe telt og sovepose med
Faktisk er det ikke tilladt – eller muligt, at overnatte på Northside Festival. En fordel, når man tænker på alt det, du slipper for at slæbe med. Telt, sovepose, liggeunderlag, toiletsager, pandelampe, myggespray, toiletpapir – vi kunne blive ved. Desuden slipper du for at skulle tage beslutningen om, hvorvidt du skal dele telt med dine to bedste veninder eller ham din søde flirt.

Du skal ikke være bange for at blive mast
Northside Festival går ikke kun op i bæredygtighed, de går også utrolig meget op i, at du har det godt imens du er til festival. Det betyder blandt andet at de sidste sommer valgte at skære ned i salget af billetter til Northside Festival, for at undgå at festivalpladsen skulle blive proppet. Desuden har de indført en række forbedringer, der blandt andet sikrer gæsterne i tilfælde af hedebølge eller skybrud.

Du har mulighed for at opleve Aarhus
Når nu du alligevel hopper på toget til Aarhus, kan du jo gøre et par stop på vej ud og forelske dig i Smilets By. Aarhus er en fantastisk by at gå på opdagelse i og du finder masser af attraktioner, hyggelige gader og aktiviteter hele året rundt. Besøg eksempelvis Aarhus bugt eller havnebadet og få en dukkert på en varm sommerdag. Eller tag et kig forbi de mange unikke museer og sug alle de kunstneriske indtryk til dig. Aarhus har det hele – inklusiv Northside Festival!

Hvis du er vild med musik, så skal du ikke snyde dig selv for at læse vores guide om spillesteder i Aarhus.